Dušené papriky s vepřovým bůčkem
Suroviny
- 40 g Slanina vepřová
- 500 g Vepřový bok
- 70 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 8 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 817 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 73 g
- Sodík 345 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 158.1 mg
- Draslík 606.8 mg
- Vláknina 1063 mg
- Vitamín A 1063 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 133.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý vepřový bůček umeleme s předem v mléce namočenou a poté vymačkanou žemlí. Přidáme vejce, sůl, pepř a vše dobře promícháme.
-
2
Papriky očistíme, omyjeme a naplníme připravenou masovou směsí.
-
3
Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a dorůžova na ní osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme utřený česnek, naplněné papriky, podlijeme horkou vodou a dusíme. Během dušení papriky obracíme a podléváme.
-
4
Hotové papriky vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a krátce povaříme.