Uherské vepřové kotlety
Suroviny
- 60 g Sádlo škvařené
- 400 g Zelí kysané
- 600 g Vepřové kotlety
- 100 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Jablka
- 1 hrnek Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 34 g
- Sodík 314 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 131.1 mg
- Draslík 843.9 mg
- Vláknina 6768.5 mg
- Vitamín A 6768.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle a vmícháme mletou papriku a sůl. Přidáme omyté, naklepané kotlety, mírně podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Během dušení maso občas podlijeme vodou.
-
2
Potom k masu přidáme překrájené kysané zelí, oloupané, na nudličky nakrájené jablko, ocet, cukr a dusíme doměkka.
-
3
Nakonec do pokrmu vlijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme.