Úhoř na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Úhoř říční
  • 16 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 50 mg
  • Vláknina 2581.5 mg
  • Vitamín A 2581.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce. Maso grilujeme po každé straně asi 3 minuty, potom porce vložíme na pánev s olejem, česnekem utřeným se solí a bobkovým listem. Smažíme asi 10 minut. Úhoře pokapeme octem, opepříme, přisolíme a dosmažíme do měkka.

  • 2

    Maso upravíme na mísu, ozdobíme dílky citronu a snítkou petrželky.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami nebo bílým pečivem.

Komentáře k receptu