Úhoř na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 42 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 50 mg
- Vláknina 2581.5 mg
- Vitamín A 2581.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce. Maso grilujeme po každé straně asi 3 minuty, potom porce vložíme na pánev s olejem, česnekem utřeným se solí a bobkovým listem. Smažíme asi 10 minut. Úhoře pokapeme octem, opepříme, přisolíme a dosmažíme do měkka.
-
2
Maso upravíme na mísu, ozdobíme dílky citronu a snítkou petrželky.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami nebo bílým pečivem.