Candát po mlynářsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Candát obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 53.5 mg
  • Vláknina 2620.8 mg
  • Vitamín A 2620.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a vykuchaného candáta rozdělíme na porce. Maso osolíme, opepříme, obalíme v mouce a pečeme po obou stranách na másle 8 - 10 minut.

  • 2

    Upečené porce ryby upravíme na mísu, polijeme horkým máslem a pokapeme citronovou šťávou. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

  • 3

    Podáváme s bramborami opečenými na másle.

Komentáře k receptu