Dlouhé papriky nadívané rybím kari v páře
Suroviny
- 300 g Filé rybí
- 410 ml Mléko kokosové
- 1 kávová lžička Krevetová pasta
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Šalotka
- 15 ks Chilli paprička
- 1 ks Citronová tráva
- 1 ks Galgan
- 4 ks Koriandr celý
- 2 ks Omáčka rybí
- 2 ks Kokosová smetana
- 2 ks Thajská bazalka
- 5 ks Kafirové listy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 28 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 123 mg
- Draslík 2910.4 mg
- Vláknina 9465 mg
- Vitamín A 9465 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 290 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mixéru smícháme sušené chilli papričky s česnekem, šalotkou a kořenem koriandru. K tomu přidáme galgán, kafirové listy, garnátovou pastu a sůl. Vše postupně zpracujeme v hladkou kari-pastu. V misce tento kari základ promícháme s rybím masem, kokosovým mlékem, vejci a rybí omáčkou. Ještě 10 minut vše mícháme, pak misku přikryjeme potravinovou fólií a dáme do chladničky odpočinout.
-
2
Papriky zbavené jader omyjeme a utřeme. Do každé z nich vložíme pár lístků bazalky, pak je lžící naplníme téměř po okraj rybí nádivkou.
-
3
Do hrnce dáme vodu, kterou přivedeme k varu. Naplněné papriky naskládáme na talíř, který vložíme do hrnce na pařák. Plamen zmírníme, aby voda jen zvolna vřela. Přiklopíme pokličkou a 15-20 minut dusíme v páře. Průběžně kontrolujeme, jestli se voda během vaření nevyvařila.
-
4
Poté hrnec odstavíme z ohně, plněné uvařené papriky naložíme na talíře, polijeme kokosovým mlékem a posypeme kafirovými listy a nudličkami z chilli papriček.