Dlouhé papriky nadívané rybím kari v páře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Filé rybí
  • 410 ml Mléko kokosové
  • 1 kávová lžička Krevetová pasta
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 15 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1 ks Galgan
  • 4 ks Koriandr celý
  • 2 ks Omáčka rybí
  • 2 ks Kokosová smetana
  • 2 ks Thajská bazalka
  • 5 ks Kafirové listy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 123 mg
  • Draslík 2910.4 mg
  • Vláknina 9465 mg
  • Vitamín A 9465 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 290 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixéru smícháme sušené chilli papričky s česnekem, šalotkou a kořenem koriandru. K tomu přidáme galgán, kafirové listy, garnátovou pastu a sůl. Vše postupně zpracujeme v hladkou kari-pastu. V misce tento kari základ promícháme s rybím masem, kokosovým mlékem, vejci a rybí omáčkou. Ještě 10 minut vše mícháme, pak misku přikryjeme potravinovou fólií a dáme do chladničky odpočinout.

  • 2

    Papriky zbavené jader omyjeme a utřeme. Do každé z nich vložíme pár lístků bazalky, pak je lžící naplníme téměř po okraj rybí nádivkou.

  • 3

    Do hrnce dáme vodu, kterou přivedeme k varu. Naplněné papriky naskládáme na talíř, který vložíme do hrnce na pařák. Plamen zmírníme, aby voda jen zvolna vřela. Přiklopíme pokličkou a 15-20 minut dusíme v páře. Průběžně kontrolujeme, jestli se voda během vaření nevyvařila.

  • 4

    Poté hrnec odstavíme z ohně, plněné uvařené papriky naložíme na talíře, polijeme kokosovým mlékem a posypeme kafirovými listy a nudličkami z chilli papriček.

Komentáře k receptu