Vepřové maso s játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 24 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 221.5 mg
- Draslík 511.8 mg
- Vláknina 1805 mg
- Vitamín A 1805 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme omyté, na hranolky rozkrájené maso a játra, očištěnou, nasekanou feferonku, mírně podlijeme vodou. Za občasného podlévání dusíme do měkka. Nakonec hotový pokrm podle chuti osolíme.
-
2
Podáváme s opečenými bramborami nebo hranolky a zeleninovým salátem.