Vepřová plec v zelí s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 42 g
- Sodík 347 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 132.5 mg
- Draslík 791.9 mg
- Vláknina 2924 mg
- Vitamín A 2924 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme a opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji.
-
2
K masu přidáme spařená, oloupaná rajčata, nakrájená na čtvrtky, podlijeme trochou horké vody a dusíme téměř do měkka.
-
3
Nakonec přidáme očištěné, nahrubo nakrájené zelí, vše dodusíme do měkka.
-
4
Pokrm zalijeme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou a krátce povaříme.
-
5
Podáváme s vařenými bramborami.