Vepřová plec v zelí s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová plec
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 347 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 132.5 mg
  • Draslík 791.9 mg
  • Vláknina 2924 mg
  • Vitamín A 2924 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme a opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji.

  • 2

    K masu přidáme spařená, oloupaná rajčata, nakrájená na čtvrtky, podlijeme trochou horké vody a dusíme téměř do měkka.

  • 3

    Nakonec přidáme očištěné, nahrubo nakrájené zelí, vše dodusíme do měkka.

  • 4

    Pokrm zalijeme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou a krátce povaříme.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu