Horácké kyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Brambory vařené
  • 30 g Cibule
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 200 g Tvaroh jemný
  • 10 g Pažitka
  • 400 ml Mléko kefírové
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 364.7 mg
  • Vláknina 4886 mg
  • Vitamín A 4886 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do 1/4 l vroucí vody vlijeme kyselé mléko rozkvedlané s moukou, za stálého míchání krátce povaříme, osolíme a přidáme rozdrobený tvaroh.

  • 2

    Uvařené brambory rozšťoucháme s máslem a promícháme s oloupanou, nadrobno pokrájenou cibulí.

  • 3

    Na talíře upravíme kyselo s bramborami, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu