Telecí řízky s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 11 g
- Sodík 673 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 326.2 mg
- Draslík 776.6 mg
- Vláknina 2965 mg
- Vitamín A 2965 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájené na řízky naklepeme a okraje nařízneme. Plátky osolíme, po jedné straně poprášíme moukou a po obou stranách zprudka opečeme na pánvi potřené máslem. Podlijeme trochou vývaru a dusíme doměkka.
-
2
V pánvi nad párou umícháme vejce se solí, položíme na řízky a povrch posypeme nasekanou pažitkou. Podlijeme šťávou z řízků a při podávání obložíme plátky omytých rajčat.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami.