Pstruh v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Pstruh
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 180.7 mg
  • Draslík 421.6 mg
  • Vláknina 656 mg
  • Vitamín A 656 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy opatrně vykostíme, omyjeme, maso nakrájíme na kousky silné asi 1 cm.

  • 2

    Smícháme mouku, vodu, sůl, víno, olej a žloutky, nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. V připraveném těstíčku obalíme kousky ryby a smažíme je v horkém oleji.

  • 3

    Před podáváním smaženého pstruha pokapeme citronovou šťávou.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu