Pstruh v těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 180.7 mg
- Draslík 421.6 mg
- Vláknina 656 mg
- Vitamín A 656 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy opatrně vykostíme, omyjeme, maso nakrájíme na kousky silné asi 1 cm.
-
2
Smícháme mouku, vodu, sůl, víno, olej a žloutky, nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. V připraveném těstíčku obalíme kousky ryby a smažíme je v horkém oleji.
-
3
Před podáváním smaženého pstruha pokapeme citronovou šťávou.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.