Jogurtová zmrzlina s meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jogurt bílý
  • 400 g Meruňky
  • 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 130 g Cukr krupice
  • 3 kávová lžička Cukr vanilka
  • 0.25 l Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 16 mg
  • Draslík 472.8 mg
  • Vláknina 4000 mg
  • Vitamín A 4000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Meruňky omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vypeckujeme.

  • 2

    Do hrnce vložíme cukr a necháme ho zkaramelizovat, nesmí však zhnědnout. Zalijeme vínem a mícháme, až se cukr zcela rozpustí. Do tohoto sirupu vložíme meruňky, vaříme mírným varem 10 minut, poté meruňky vyjmeme.

  • 3

    Tvaroh smícháme s jogurtem, vanilkovým cukrem a třemi čtvrtinami karamelového sirupu. Hmotu dáme do zmrzlinového strojku a cca 15 minut ji mrazíme. Pokud nemáme strojek, vložíme směs do nádoby a necháme ji v mrazáku cca 2 hodiny.

  • 4

    Hotovou zmrzlinu dáme společně s meruňkami na talířky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu