Jogurtová zmrzlina s meruňkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 4 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 16 mg
- Draslík 472.8 mg
- Vláknina 4000 mg
- Vitamín A 4000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Meruňky omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vypeckujeme.
-
2
Do hrnce vložíme cukr a necháme ho zkaramelizovat, nesmí však zhnědnout. Zalijeme vínem a mícháme, až se cukr zcela rozpustí. Do tohoto sirupu vložíme meruňky, vaříme mírným varem 10 minut, poté meruňky vyjmeme.
-
3
Tvaroh smícháme s jogurtem, vanilkovým cukrem a třemi čtvrtinami karamelového sirupu. Hmotu dáme do zmrzlinového strojku a cca 15 minut ji mrazíme. Pokud nemáme strojek, vložíme směs do nádoby a necháme ji v mrazáku cca 2 hodiny.
-
4
Hotovou zmrzlinu dáme společně s meruňkami na talířky a ihned podáváme.