Skořicové hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 2 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 303.6 mg
- Vláknina 20660.5 mg
- Vitamín A 20660.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu víno s cukrem, skořicí, muškátovým oříškem, pepřem a kouskem citrónové kůry.
-
2
Hrušky oloupeme, stopky však ponecháme, zespodu opatrně vyjmeme jádřinec.
-
3
Hrušky vložíme do vína, snížíme plamen a vaříme do měkka asi 20 minut. V polovině varu hrušky obrátíme.
-
4
Hrnec odstavíme, hrušky vyjmeme a upravíme je na dezertní talířky stopkami vzhůru. Šťávu, ve které se vařily, na ně přecedíme.
-
5
Podle chuti je můžeme trochu vychladit a podávat se lžící zakysané smetany nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.