Skořicové hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 ks Skořice celá
  • 4 ks Hrušky
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 0.5 l Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 303.6 mg
  • Vláknina 20660.5 mg
  • Vitamín A 20660.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu víno s cukrem, skořicí, muškátovým oříškem, pepřem a kouskem citrónové kůry.

  • 2

    Hrušky oloupeme, stopky však ponecháme, zespodu opatrně vyjmeme jádřinec.

  • 3

    Hrušky vložíme do vína, snížíme plamen a vaříme do měkka asi 20 minut. V polovině varu hrušky obrátíme.

  • 4

    Hrnec odstavíme, hrušky vyjmeme a upravíme je na dezertní talířky stopkami vzhůru. Šťávu, ve které se vařily, na ně přecedíme.

  • 5

    Podle chuti je můžeme trochu vychladit a podávat se lžící zakysané smetany nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.

Komentáře k receptu