Brambory po egyptsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 250 g Cibule
  • 300 g Maso mleté - mix
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 5 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 815 mg
  • Vláknina 10914.8 mg
  • Vitamín A 10914.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olopupané brambory nakrájíme na tenké plátky, urovnáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s vrstvami mletého masa a kolečky oloupané cibule. Každou vrstvu osolíme a opepříme, vrchní vrstvu budou tvořit brambory. Povrch uhladíme, vše zalijeme protlakem rozmíchaným s šálkem vody.

  • 2

    Pokrm pečeme asi 45 minut pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě, dopékáme asi 30 minut bez pokličky.

  • 3

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu