Brambory po egyptsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 22 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 815 mg
- Vláknina 10914.8 mg
- Vitamín A 10914.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olopupané brambory nakrájíme na tenké plátky, urovnáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s vrstvami mletého masa a kolečky oloupané cibule. Každou vrstvu osolíme a opepříme, vrchní vrstvu budou tvořit brambory. Povrch uhladíme, vše zalijeme protlakem rozmíchaným s šálkem vody.
-
2
Pokrm pečeme asi 45 minut pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě, dopékáme asi 30 minut bez pokličky.
-
3
Podáváme se zeleninovým salátem.