Makronky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 61 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 4 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 44 mg
- Vláknina 1564 mg
- Vitamín A 1564 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle nasekáme nadrobno v mixéru. Rozložíme je na plech a necháme 10 minut sušit v troubě vyhřáté na 160°C.
-
2
Bílky ušleháme na tuhý sníh, postupně zašleháváme cukr, až je sníh lesklý a tuhý.
-
3
Dva plechy vymažeme máslem a vysypeme moukou. Mandle promícháme s kokosem a mandlovou esencí. Opatrně spojíme se sněhem.
-
4
Na připravené plechy klademe vždy 1 vrchovatou lžíci těsta ve větším odstupu. Makronky pečeme 15-20 minut, až okraje lehce zhnědnou. Plechy v polovině pečení vyměníme. Hotové makronky necháme vychladnout a podáváme.