Sladké chlebíčky s hrozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 80 g Hrozinky
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Mléko - podmáslí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Soda jedlá
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 52.9 mg
  • Draslík 105 mg
  • Vláknina 2086.7 mg
  • Vitamín A 2086.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, sodu a dobře vše promícháme. Máslo nakrájíme na vločky a přidáme k mouce, pak chladnýma rukama rychle vypracujeme drobenku.

  • 2

    Do drobenky vmícháme hrozinky, rozkvedlané vejce, podmáslí a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejné díly.

  • 3

    Těsta přendáme na vymazaný plech a na něm je vyválíme na placky o průměru asi 20 cm. Každou z placek nakrájíme nožem na 6 dílů, ale neoddělujeme je od sebe.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 12 - 15 minut, dokud těsto nedostane zlatohnědou barvu. Pak teprve od sebe oddělíme jednotlivé kousky. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu