Sladké chlebíčky s hrozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 10 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 52.9 mg
- Draslík 105 mg
- Vláknina 2086.7 mg
- Vitamín A 2086.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, sodu a dobře vše promícháme. Máslo nakrájíme na vločky a přidáme k mouce, pak chladnýma rukama rychle vypracujeme drobenku.
-
2
Do drobenky vmícháme hrozinky, rozkvedlané vejce, podmáslí a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejné díly.
-
3
Těsta přendáme na vymazaný plech a na něm je vyválíme na placky o průměru asi 20 cm. Každou z placek nakrájíme nožem na 6 dílů, ale neoddělujeme je od sebe.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 12 - 15 minut, dokud těsto nedostane zlatohnědou barvu. Pak teprve od sebe oddělíme jednotlivé kousky. Podáváme teplé.