Rýžový salát s drůbežím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 27 g
- Sodík 239 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 39.7 mg
- Draslík 364.2 mg
- Vláknina 6465 mg
- Vitamín A 6465 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osolenou vodu přivedeme k varu, nasypeme do ní rýži, promícháme a vaříme při nízské teplotě asi 18 minut pod pokličkou, všechna tekutina se musí vsáknout.
-
2
Uzená krůtí prsa bez kůže nakrájíme na kostičky, papriku omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na nudličky.
-
3
Kukuřici v nálevu necháme okapat, pak ji promícháme s majonézou, smetanou, nasekanou mátou, solí, pepřem a ostatními přísadami.
-
4
Hotový salát dáme na mísu nebo na talíře, ozdobíme lístky máty a podáváme.