Bruselský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kapusta růžičková
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Šalotka
  • 2 ks Čekanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 3 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 0.5 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 572.7 mg
  • Vláknina 14435.6 mg
  • Vitamín A 14435.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu opereme a uvaříme, musí být měkká, ale ještě pevná. Okořeníme ji muškátovým oříškem.

  • 2

    Čekankové puky nakrájíme na drobno. Vařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, petrželku, pažitku a estragon omyjeme, osušíme, nasekáme.

  • 3

    Na zálivku promícháme ocet, pepř, sůl a olej, poté přidáme vodu. Nakonec dáme do zálivky bylinky a kostičky šalotky.

  • 4

    Kapustu, čekanku a brambory dáme na mísu, přelijeme zálivkou a podáváme.

  • 5

Komentáře k receptu