Bruselský salát
Suroviny
- 400 g Kapusta růžičková
- 4 ks Brambory
- 1 ks Šalotka
- 2 ks Čekanka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Pepř bílý
- 3 l Voda pitná
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 0.5 polévková lžíce Estragon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 9 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 572.7 mg
- Vláknina 14435.6 mg
- Vitamín A 14435.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu opereme a uvaříme, musí být měkká, ale ještě pevná. Okořeníme ji muškátovým oříškem.
-
2
Čekankové puky nakrájíme na drobno. Vařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, petrželku, pažitku a estragon omyjeme, osušíme, nasekáme.
-
3
Na zálivku promícháme ocet, pepř, sůl a olej, poté přidáme vodu. Nakonec dáme do zálivky bylinky a kostičky šalotky.
-
4
Kapustu, čekanku a brambory dáme na mísu, přelijeme zálivkou a podáváme.
-
5