Mrkvové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 71 g
- Sodík 1272 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 163 mg
- Vláknina 7906 mg
- Vitamín A 7906 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z trochy vlažného mléka, mouky a droždí připravíme kvásek, který necháme kynout.
-
2
Do prosáté mouky přidáme sůl, vlažné mléko, kvásek a zpracujeme těsto. Do těsta zamícháme očištěnou, na kostičky nakrájenou a částečně předvařenou mrkev. Necháme kynout.
-
3
Vykynuté těsto rozkrájíme na díly, rozválíme je na podlouhlé šišky a zaváříme do mírně osolené vody. Knedlíky vaříme asi 20-25 minut a během varu je občas obrátíme.
-
4
Uvařené knedlíky vyjmeme, propícháme vidličkou, aby vyprchala pára a rozkrájíme je na plátky.
-
5
Před podáváním knedlíky nahříváme v páře.