Mrkvové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Sůl
  • 800 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 300 g Mrkev kořen
  • 600 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 1272 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 163 mg
  • Vláknina 7906 mg
  • Vitamín A 7906 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z trochy vlažného mléka, mouky a droždí připravíme kvásek, který necháme kynout.

  • 2

    Do prosáté mouky přidáme sůl, vlažné mléko, kvásek a zpracujeme těsto. Do těsta zamícháme očištěnou, na kostičky nakrájenou a částečně předvařenou mrkev. Necháme kynout.

  • 3

    Vykynuté těsto rozkrájíme na díly, rozválíme je na podlouhlé šišky a zaváříme do mírně osolené vody. Knedlíky vaříme asi 20-25 minut a během varu je občas obrátíme.

  • 4

    Uvařené knedlíky vyjmeme, propícháme vidličkou, aby vyprchala pára a rozkrájíme je na plátky.

  • 5

    Před podáváním knedlíky nahříváme v páře.

Komentáře k receptu