Houbový páj s cibulí
Suroviny
- 700 g Žampiony čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 g Tvaroh tučný
- 250 g Listové těsto
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 ml Víno bílé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.5 ks Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 39 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 148.8 mg
- Draslík 620 mg
- Vláknina 10200.4 mg
- Vitamín A 10200.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 166.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampióny očistíme, cibuli oloupeme, obojí nasekáme na plátky. Ve větší pánvi rozpustíme máslo, 10 minut na něm houby i cibuli smažíme. Poté je zaprášíme moukou, dobře promícháme, přilijeme víno a minutu vše povaříme, aby se hmota spojila. Pánev odstavíme.
-
2
Tvaroh, nasekanou petrželku, sůl a pepř vmícháme do hub, hmotu dáme do nevymazané formy na pečení. Vše zakryjeme listovým těstem, okraje přitlačíme, na několika místech těsto promáčkneme.
-
3
Žloutek rozkvedláme s vodou, páj jím potřeme. Můžeme ho i ozdobně naříznout, aby měla kudy odcházet pára.
-
4
Troubu předehřejeme na 220°C, vložíme páj a pečeme 15 - 20 minut, až těsto dostane zlatohnědou barvu a náplň bublá. Podáváme horký a rovnou z formy.