Dušená kapusta s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 5 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 703.8 mg
- Vláknina 9689.8 mg
- Vitamín A 9689.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 156.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou kapustu rozdělíme na čtvrtky a krátce povaříme bez pokličky v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.
-
2
Na sádle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájenou kapustu a také na nudličky rozkrájená, oloupaná jablka bez jádřinců. Osolíme, opepříme a společně podusíme, během dušení pokrm mírně osladíme.
-
3
Podáváme jako přílohu k pečením nebo k vařenému hovězímu masu.