Sicilská zeleninová pánev
Suroviny
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 g Mandle
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 2 ks Lilek
- 6 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olivy nakládané
- 8 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 24 g
- Sodík 719 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 928.5 mg
- Vláknina 19102.8 mg
- Vitamín A 19102.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek omyjeme a nakrájíme na kostky. Řapíky celeru očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlky kroužků, česnek prolisujeme. Olivy bez pecek nakrájíme na drobno.
-
2
Olej rozehřejeme a podusíme na něm cibuli, přidáme lilek, celer a smažíme do zlatova. Pak přidáme lupínky mandlí, olivy, česnek, rajčata se šťávou a kapary. Osolíme, opepříme a dle chuti můžeme přidat ocet a cukr. Zeleninu přiklopíme a vaříme 10 minut, mírným varem.
-
3
Do hotové zeleniny přidáme nasekanou bazalku, promícháme a ihned podáváme. Pokrm se může jíst i studený.