Polévka s nočky
Suroviny
- 300 g Garnát obecný
- 100 g Fazolové klíčky
- 100 g Zelí čínské
- 125 g Mouka pšeničná hladká
- 2 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 2 kávová lžička Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 3 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Koriandr celý
- 6 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 1 l Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1517 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 215.8 mg
- Draslík 899.7 mg
- Vláknina 8483.5 mg
- Vitamín A 8483.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si těsto. Tři lžíce vody rozšleháme s vejci, přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto. Prohněteme, přikryjeme navlhčeným ubrouskem a necháme půl hodiny odpočinout.
-
2
Následně těsto rozválíme na placku 1,5 cm vysokou. Rozkrájíme ji na 12 čtverců o straně 7 cm. Mírně poprášíme moukou.
-
3
V misce smícháme garnáty, 2 stroužky utřeného česneku, kořen koriandru, mletý pepř a sůl. Směs klademe lžičkou na připravené plátky těsta. Z těsta vytvoříme taštičky a ty zabalíme spojením rohů těsta.
-
4
Na pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm osmažíme zbylé 4 stroužky česneku. Ty pak po usmažení vyhodíme, ale olej si ponecháme.
-
5
V hrnci pro přípravu těstovin přivedeme vodu k varu. Opatrně vkládáme nočky „won ton“ a vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Po vyjmutí z hrnce dáme nočky do pařáku s teplou vodou, aby nevychladly.
-
6
Na pánvi wok povaříme kuřecí nebo zeleninový vývar. Přidáme sójovou omáčku a čínské zelí (nebo nasekané špenátové listy) a několik minut zvolna povaříme.
-
7
Do jídelních misek nasypeme fazolové klíčky, nočky „won ton“ a vše zalijeme horkou omáčkou. Posypeme naťovou cibulkou, celým pepřem a nakonec zalijeme česnekovým olejem.