Polská čekanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 11 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 134.7 mg
- Draslík 158.2 mg
- Vláknina 3465.6 mg
- Vitamín A 3465.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekankové puky očistíme. Velký papír natřeme tukem a čekanku jím zakryjeme. Dusíme ji v malém množství vody s citrónovou šťávou, 15 g másla, solí a pepřem asi 15 minut.
-
2
Vejce mezitím uvaříme na tvrdo, oloupeme a nasekáme.
-
3
Zbylé máslo rozpustíme v pánvi a dozlatova na něm osmahneme strouhanku. Čekanku dáme na mísu, posypeme ji nasekanými vajíčky, nasekanou petrželkou, strouhankou a ihned podáváme.