Kreolské fazolové lusky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Slanina vepřová
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 350 g Fazolové lusky zelené
  • 800 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 456.6 mg
  • Vláknina 7912.3 mg
  • Vitamín A 7912.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. Papriku omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na drobno. Rajčata necháme okapat.

  • 2

    V hrnci necháme přijít k varu 2,5 cm vysokou vrstvu vody, osolíme, vložíme fazolky, zakryjeme a vaříme 8 minut, až jsou fazolky měkké, ale ještě křupavé. Slijeme, necháme okapat a udržujeme v teple.

  • 3

    Na pánvi osmahneme plátky slaniny do křupava, vyjmeme z pánve a necháme je okapat na ubrousku.

  • 4

    Do výpeku v pánvi dáme nasekanou cibuli a papriku, dusíme asi 4 minuty, do měkka. Přidáme rajčata, cukr a vaříme za občasného promíchání asi 15 minut.

  • 5

    Přidáme fazolky, sůl, pepř a vše posypeme rozdrobenou slaninou. Ihned podáváme ke grilované drůbeži.

Komentáře k receptu