Kreolské fazolové lusky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 7 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 456.6 mg
- Vláknina 7912.3 mg
- Vitamín A 7912.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. Papriku omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na drobno. Rajčata necháme okapat.
-
2
V hrnci necháme přijít k varu 2,5 cm vysokou vrstvu vody, osolíme, vložíme fazolky, zakryjeme a vaříme 8 minut, až jsou fazolky měkké, ale ještě křupavé. Slijeme, necháme okapat a udržujeme v teple.
-
3
Na pánvi osmahneme plátky slaniny do křupava, vyjmeme z pánve a necháme je okapat na ubrousku.
-
4
Do výpeku v pánvi dáme nasekanou cibuli a papriku, dusíme asi 4 minuty, do měkka. Přidáme rajčata, cukr a vaříme za občasného promíchání asi 15 minut.
-
5
Přidáme fazolky, sůl, pepř a vše posypeme rozdrobenou slaninou. Ihned podáváme ke grilované drůbeži.