Vepřová játra po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 11 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 376.3 mg
- Draslík 623.2 mg
- Vláknina 4770 mg
- Vitamín A 4770 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaná, na dílky nakrájená rajčata, oloupané jablko nakrájené na kousky a oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky podusíme na 2 lžících oleje asi 10 minut. Směs osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a bazalkou.
-
2
Na zbylém oleji opečeme plátky očištěných vepřových jater. Měkká játra osolíme a opepříme. Upravíme je na talíře a přelijeme zeleninovou směsí.