Sýrová ruláda se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 150 g Šunka dušená
  • 450 ml Mléko plnotučné
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Řeřicha
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 668 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 460.5 mg
  • Draslík 260.9 mg
  • Vláknina 1193.8 mg
  • Vitamín A 1193.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 716.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání uděláme jíšku. Odstavíme, vmícháme mléko, znovu zahřejeme a za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme asi 4 minuty, až omáčka zhoustne. Odstavíme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Žloutky ušleháme s trochou omáčky a teprve potom je vmícháme do omáčky, bešamelu.

  • 3

    Plech o velikosti 40 x 25 cm vyložíme pečicím papírem. Z bílků vyšleháme pevný sníh, který opatrně vmícháme do omáčky, tu potom lehce rozetřeme na připravený plech.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut, až povrch lehce zhnědne. Troubu nevypínáme.

  • 5

    Hotovou omeletu vyklopíme z plechu na fólii, horní plochou dolů. Stáhneme z ní papír na pečení a rozložíme na ni plátky sýra, posypeme natrhanou řeřichou a pokryjeme plátky šunky.

  • 6

    Pomocí fólie omeletu užší stranou svineme, přendáme na plech, svinutou stranou dolů a 3-4 minuty zapékáme. Hotovou roládu vyjmeme z trouby a nakrájíme ji na plátky, které upravíme na talíře. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu