Polenta se sýrem fontina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1405 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 351.3 mg
- Draslík 1298.6 mg
- Vláknina 5052.4 mg
- Vitamín A 5052.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nahrubo nastrouhaný sýr promícháme s mlékem a necháme 25 minut stát.
-
2
Vývar přivedeme k varu, vmícháme do něj kukuřičnou krupici a vaříme za občasného promíchání, při velmi nízké teplotě asi 2 minuty. Necháme zpola zakryté, kaše může vystříknout.
-
3
Ve vodní lázni rozpustíme máslo, přidáme sýrovou směs a necháme ji rozpustit. Žloutky rozšleháme a vmícháme je do sýrové směsi, ale již nevaříme. Dobře opepříme.
-
4
Polentu dáme na čtyři talíře, uprostřed uděláme důlek a do něj dáme sýrovou omáčku. Ihned podáváme.