Polenta se sýrem fontina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kukuřičná krupice T 600
  • 150 g Sýr Fontina
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 657 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1405 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 351.3 mg
  • Draslík 1298.6 mg
  • Vláknina 5052.4 mg
  • Vitamín A 5052.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nahrubo nastrouhaný sýr promícháme s mlékem a necháme 25 minut stát.

  • 2

    Vývar přivedeme k varu, vmícháme do něj kukuřičnou krupici a vaříme za občasného promíchání, při velmi nízké teplotě asi 2 minuty. Necháme zpola zakryté, kaše může vystříknout.

  • 3

    Ve vodní lázni rozpustíme máslo, přidáme sýrovou směs a necháme ji rozpustit. Žloutky rozšleháme a vmícháme je do sýrové směsi, ale již nevaříme. Dobře opepříme.

  • 4

    Polentu dáme na čtyři talíře, uprostřed uděláme důlek a do něj dáme sýrovou omáčku. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu