Tvarohový nok vařený v ubrousku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 500 g Tvaroh jemný
  • 250 g Pšeničná krupice
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 789 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 305.3 mg
  • Draslík 85.9 mg
  • Vláknina 3084 mg
  • Vitamín A 3084 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo (80 g) se žloutky utřeme do pěny a přidáme tvaroh, krupici, mléko a sůl. Vymícháme řídké těsto a necháme je chvíli stát, aby krupice nabobtnala. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Ubrousek namočíme do studené vody, vyždímáme a potřeme rozpuštěným máslem. Naplníme těstem a konce ubrousku volně zavážeme. Zavěsíme do hrnce s vodou a v páře vaříme 1 hodinu.

  • 3

    Hotový nok nakrájíme nití, posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a polijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu