Cibulové lasagne
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 80 g Sýr Eidam cihla - výběr 60%
- 250 g Těstoviny Lasagne
- 8 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový květ
- 0.5 l Mléko polotučné
- 0.25 l Vývar zeleninový
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 27 g
- Sodík 358 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 34.6 mg
- Draslík 385.9 mg
- Vláknina 8239.6 mg
- Vitamín A 8239.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve větším hrnci rozpálíme máslo a cibuli na něm za stálého míchání 5 minut dusíme. Zaprášíme ji moukou a smažíme ještě 2 minuty. Přilijeme mléko, vývar, přidáme sůl, pepř a muškátový květ. Povaříme při nízké teplotě asi 3 minuty, za stálého míchání.
-
2
Svazek pažitky nasekáme na drobno a přimícháme do omáčky.
-
3
Formu do mikrovlnné trouby asi o rozměru 33 x 22 cm vymažeme máslem. Část cibulové omáčky vlijeme do formy, pak střídavě prokládáme plátky lasagní, cibulovou omáčkou a nastrouhaným sýrem. Cibulová omáčka se sýrem by měla tvořit poslední vrstvu.
-
4
Lasagne pečeme v mikrovlnné troubě asi 20-30 minut při 360 W a 225 °C s dolním i horním ohřevem. Podáváme přímo z nákypové formy.