Pohankové nudle s omáčkou tofu
Suroviny
- 400 g Rajčata
- 150 g Sýr sójový - Tofu
- 400 g Těstoviny konzumní
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 0.25 l Vývar zeleninový
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 611 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 19 g
- Sodík 534 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 28.6 mg
- Draslík 515.5 mg
- Vláknina 13342.2 mg
- Vitamín A 13342.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slané vodě s trochou oleje uvaříme těstoviny doměkka.
-
2
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Rajčata v konzervě pokrájíme. Zbylý olej rozpálíme v hrnci a podusíme na něm 2 minuty cibuli. Přidáme česnek, rajčata i se šťávou a vše 5 minut povaříme.
-
3
Tofu trochu rozmačkáme a přidáme ho od hrnce, zalijeme vývarem a vaříme asi 5 minut. Omáčku zjemníme smetanou a dochutíme pepřem.
-
4
Slité a dobře okapané těstoviny dáme na talíře, přelijeme je omáčkou a ozdobíme lístky tymiánu. Ihned podáváme.