Pohankové nudle s omáčkou tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 150 g Sýr sójový - Tofu
  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 0.25 l Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 534 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 28.6 mg
  • Draslík 515.5 mg
  • Vláknina 13342.2 mg
  • Vitamín A 13342.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slané vodě s trochou oleje uvaříme těstoviny doměkka.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Rajčata v konzervě pokrájíme. Zbylý olej rozpálíme v hrnci a podusíme na něm 2 minuty cibuli. Přidáme česnek, rajčata i se šťávou a vše 5 minut povaříme.

  • 3

    Tofu trochu rozmačkáme a přidáme ho od hrnce, zalijeme vývarem a vaříme asi 5 minut. Omáčku zjemníme smetanou a dochutíme pepřem.

  • 4

    Slité a dobře okapané těstoviny dáme na talíře, přelijeme je omáčkou a ozdobíme lístky tymiánu. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu