Zapečená rajčatová cibule
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 25 g
- Sodík 366 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 43.1 mg
- Draslík 314.7 mg
- Vláknina 6414.8 mg
- Vitamín A 6414.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a podusíme na polovině másla. Osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak (nebo kečup) a chvíli dusíme. Zalijeme trochou vývaru, pod pokličkou dusíme do měkka.
-
2
Potom cibuli posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe vločkami zbylého másla a vložíme do trouby pod gril krátce zapéci.
-
3
Podáváme jako přílohu k minutkovým játrům, roštěnkám a hovězím plátkům.