Husa s nádivkou z jablek a mandlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Husa mražená
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1700 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 260 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 512.8 mg
  • Vláknina 9316.3 mg
  • Vitamín A 9316.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou husu omyjeme a zbavíme křídel a krku. Maso na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme.

  • 2

    Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, šalotku na kostičky, promícháme a přidáme rozinky, mandle a majoránku. Směs osolíme, opepříme a nadijeme do husy. Otvor sepneme špejlí.

  • 3

    Husu vložíme do pekáče hřbetem nahoru a pečeme v troubě vyhřáté na 250 stupňů asi 20 minut. Husu obrátíme, snížíme teplotu na 190 stupňů a přidáme oloupanou mrkev, cibuli, husí krk a křídla. Podlijeme horkou vodou a za občasného polévání výpekem pečeme asi 2 hodiny.

  • 4

    Výpek přecedíme, podle chuti dosolíme a krátce povaříme. Podáváme k huse.

Komentáře k receptu