Husa s nádivkou z jablek a mandlí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1700 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 260 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 512.8 mg
- Vláknina 9316.3 mg
- Vitamín A 9316.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou husu omyjeme a zbavíme křídel a krku. Maso na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme.
-
2
Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, šalotku na kostičky, promícháme a přidáme rozinky, mandle a majoránku. Směs osolíme, opepříme a nadijeme do husy. Otvor sepneme špejlí.
-
3
Husu vložíme do pekáče hřbetem nahoru a pečeme v troubě vyhřáté na 250 stupňů asi 20 minut. Husu obrátíme, snížíme teplotu na 190 stupňů a přidáme oloupanou mrkev, cibuli, husí krk a křídla. Podlijeme horkou vodou a za občasného polévání výpekem pečeme asi 2 hodiny.
-
4
Výpek přecedíme, podle chuti dosolíme a krátce povaříme. Podáváme k huse.