Telecí řízky po milánsku
Suroviny
- 300 g Špagety, Makarony
- 250 g Žampiony čerstvé
- 600 g Telecí kýta
- 100 g Šunka dušená
- 60 g Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 5 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 721 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 26 g
- Sodík 818 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 219 mg
- Draslík 974 mg
- Vláknina 6687.1 mg
- Vitamín A 6687.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.
-
2
Šunku nakrájíme na kostičky a osmahneme na 20 g másla, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dusíme asi 4 minuty. Osolíme a opepříme. Přidáme makarony a nasekanou petrželku.
-
3
Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně osolíme a opepříme. Řízky postupně obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve směsi strouhanky a poloviny nastrouhaného sýru. Smažíme je na zbylém másle po každé straně asi 3 minuty.
-
4
Řízky podáváme s makarony a pokrm ozdobíme zbylým nastrouhaným sýrem a petrželkou.