Dýňová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Dýně
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1234 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 2922.5 mg
  • Vláknina 12889.8 mg
  • Vitamín A 12889.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.4 mg
  • Vitamín E 9.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 98.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z opláchnuté dýně odkrojíme vršek a ze středu odstraníme semínka. Dužinu opatrně odřízneme a poté ji vydlabeme.

  • 2

    Cibuli osmahneme v hrnci, přidáme k ní kousky dýně a zlehka osmahneme.

  • 3

    Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí, poté rozmixujeme na pyré.

  • 4

    Přidáme smetanu, máslo a vše důkladně promícháme.

  • 5

    Osolíme a opepříme.

  • 6

    Před podáváním ji nalijeme do vydlabané dýně.

Komentáře k receptu