Dýňová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1234 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 71.3 mg
- Draslík 2922.5 mg
- Vláknina 12889.8 mg
- Vitamín A 12889.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.4 mg
- Vitamín E 9.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 98.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z opláchnuté dýně odkrojíme vršek a ze středu odstraníme semínka. Dužinu opatrně odřízneme a poté ji vydlabeme.
-
2
Cibuli osmahneme v hrnci, přidáme k ní kousky dýně a zlehka osmahneme.
-
3
Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí, poté rozmixujeme na pyré.
-
4
Přidáme smetanu, máslo a vše důkladně promícháme.
-
5
Osolíme a opepříme.
-
6
Před podáváním ji nalijeme do vydlabané dýně.