Marinované jehněčí kotlety s mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Jehněčí maso
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 0.1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 109.3 mg
  • Vláknina 1104.9 mg
  • Vitamín A 1104.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1900.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuk z masa odřežeme. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a urovnáme spolu s masem do ploché misky.

  • 2

    Oloupaný česnek jemně nasekáme, promícháme s olejem, nasekanou mátou a pepřem. Směsí potřeme maso a rajčata. Marinujeme při pokojové teplotě minimálně 15 minut.

  • 3

    Grilovací pánev rozpálíme, vložíme do ní kotlety a rajčata řezem nahoru a prudce opékáme asi 4 minuty. Potom maso obrátíme a grilujeme z druhé strany stejnou dobu. Maso i rajčata osolíme. Pokud jsou rajčata hotová dřív než maso, vyjmeme je z pánve a dáme do tepla.

  • 4

    Mátu opereme, osušíme a rozdělíme na několik kousků. Maso i rajčata upravíme na mísu, ozdobíme mátou a ihned podáváme.

  • 5

Komentáře k receptu