Marinované jehněčí kotlety s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 24 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 109.3 mg
- Vláknina 1104.9 mg
- Vitamín A 1104.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1900.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tuk z masa odřežeme. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a urovnáme spolu s masem do ploché misky.
-
2
Oloupaný česnek jemně nasekáme, promícháme s olejem, nasekanou mátou a pepřem. Směsí potřeme maso a rajčata. Marinujeme při pokojové teplotě minimálně 15 minut.
-
3
Grilovací pánev rozpálíme, vložíme do ní kotlety a rajčata řezem nahoru a prudce opékáme asi 4 minuty. Potom maso obrátíme a grilujeme z druhé strany stejnou dobu. Maso i rajčata osolíme. Pokud jsou rajčata hotová dřív než maso, vyjmeme je z pánve a dáme do tepla.
-
4
Mátu opereme, osušíme a rozdělíme na několik kousků. Maso i rajčata upravíme na mísu, ozdobíme mátou a ihned podáváme.
-
5