Zapékaná ryba se sezamem a zázvorovou marinádou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Krevetová pasta
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Chilli paprička
  • 4 ks Šalotka
  • 2 ks Limetka
  • 4 ks Banánové listy
  • 1 kg Mořský ďas
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2191 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 142 g
  • Sodík 2608 mg
  • Bílkoviny 112 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 322.5 mg
  • Draslík 3615.1 mg
  • Vláknina 23764.2 mg
  • Vitamín A 23764.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby bez hlavy dobře očistíme a osušíme. Ostrým nožem je nařízneme po obou stranách až ke kosti.

  • 2

    Na marinádu rozehřejeme rostlinný a sezamový olej. Nasypeme sezamová semínka a osmahneme dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájený zázvor, nadrobno nakrájené chilli papričky zbavené semínek, rozmačkaný česnek a nakrájenou cibuli.

  • 3

    Za stálého míchání cca 2 min. povaříme, dokud zelenina nezměkne. Přidáme vodu, krevetovou pastu nebo rybí omáčku, cukr, pepř a limetkovou šťávu a vaříme ještě cca 3 min. Pánev odstavíme a marinádu necháme vychladnout.

  • 4

    Z banánových listů odstraníme stonky a namočíme do vroucí vody aby změkly. Potřeme rostlinným olejem, ryby potřeme marinádou, zabalíme do banánových listů, upevníme pomocí grilovací jehly a necháme cca 3 hodiny odstát, aby se chutě promísily.

  • 5

    Troubu předehřejeme na 190 stupňů, ryby dáme na plech a pečeme cca 35-40 min.

Komentáře k receptu