Grilovaný kuřecí špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 755 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 48 g
- Sodík 466 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 264.7 mg
- Draslík 610.4 mg
- Vláknina 624 mg
- Vitamín A 624 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna vykostíme a maso nakrájíme na větší kousky. Jarní cibulku oloupeme, nakrájíme na kousky a spolu s masem napíchneme na dvanáct bambusových grilovacích jehel.
-
2
Poté připravíme křídla - u každého odřízneme první kloub a křídlo pak rozpůlíme až ke druhému kloubu. Dvě obnažené kůstky uchopíme a zatáhneme tak, abychom je oddělili od zbytku masa. Menší z nich odstraníme.
-
3
Špízy i křídla pak ogrilujeme na předehřátém grilu bez použití oleje. Když se z masa začne uvolňovat šťáva, potřeme je větším množstvím omáčky a grilujeme ještě tři minuty křídla a pět minut špízy.
-
4
Na omáčku si v hrnci z nerezové oceli smícháme sojové omáčky, brandy, rýžové víno a cukr a necháme vařit, dokud se dvě třetiny objemu neodpaří. Poté hrnec odstavíme a necháme vychladnout.