Dušené knedlíčky s vepřovým a vodními kaštany
Suroviny
- 230 g Vepřové maso mleté
- 55 g Kaštany vodní
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 0.5 kávová lžička Koření pěti vůní
- 36 ks Těsto Wonton
- 1 ks Zelí čínské
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Zázvor celý
- 1 hrst Cukr moučkový
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 9 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 28.1 mg
- Draslík 384 mg
- Vláknina 2835.3 mg
- Vitamín A 2835.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čínské zelí rozebereme na listy, dva z nich položíme na sebe, rozkrojíme podélně na čvrtiny a potom napříč na tenké plátky. Nasypeme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, nakrájený zázvor, omyté a nadrobno nakrájené kaštany, mleté maso, prášek z pěti koření, kukuřičný škrob, sójovou omáčku, rýžové víno nebo sherry, sezamový olej a cukr. Vše důkladně promícháme.
-
2
Doprostřed každé placky dáme lžičku nádivky a okraje placky zlehka navlhčíme vodou. Vytvarujeme je tak, aby vznikla otevřená taštička. Střed pevně zmáčkneme a uhladíme dno taštičky. Knedlíčky naskládáme na tác a zakryjeme vlhkou utěrkou.
-
3
Napařovátko vyložíme zbytkem zelných listů a knedlíčky vaříme 12-15 minut, dokud nezměknou. Po vyjmutí z napařovátka zakryjeme fólií, aby nevystydly.