Vepřová kýta s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 13 g
- Sodík 118 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 50.3 mg
- Draslík 436.4 mg
- Vláknina 6342.2 mg
- Vitamín A 6342.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
2
Omyté maso nakrájíme na proužky, vložíme na rozpálený olej a rychle opečeme. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a očištěné, na proužky nakrájené papriky. Vše dusíme asi 5 minut. Nakonec vmícháme uvařenou rýži, sůl podle chuti a trochu citronové kůry.
-
3
Každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.