Ježci s brusinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Cukr třtinový
  • 200 g Brusinky mražené
  • 20 g Mandle
  • 500 ml Voda pitná
  • 500 ml Víno bílé
  • 150 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 ks Hrušky
  • 8 ks Hřebíček
  • 1 ks Citrony
  • 0.25 ks Skořice celá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 555.1 mg
  • Vláknina 18684 mg
  • Vitamín A 18684 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranč a citron řádně omyjeme horkou vodou. Z kůry nakrájíme 5 proužků, šťávu vymačkáme. Hrušky omyjeme, oloupeme a potřeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Mandle nakrájené na hranolky opražíme nasucho a dáme na talířek vychladnout.

  • 2

    Půl litru vody, bílé víno se skořicí, hřebíčky a proužky citrusové kůry uvedeme do varu. Poté vložíme hrušky a povaříme 10 minut přikryté. Odstavíme z ohně, rozmícháme 40 g cukru a necháme zcela vychladnout. Studené vložíme na dvě hodiny do chladničky.

  • 3

    Příprava omáčky: V červeném víně povaříme 4 minuty brusinky, poté rozmixujeme, propasírujeme a nalijeme zpět do kastrolu. Pomerančovou šťávu scedíme, rozmícháme v ní dohladka pudink, přidáme do omáčky a minutu povaříme do zhoustnutí. Odstavíme, osladíme 50 g cukru a udržujeme teplé.

  • 4

    Hrušky vyjmeme z vychladlého nálevu a necháme okapat. Spodek hrušek mírně seřízneme tak, aby stály rovně, a napícháme do nich hustě mandle.

  • 5

    Horkou omáčku nalijeme na talířky, do středu postavíme hrušky a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu