Ježci s brusinkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 3 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 555.1 mg
- Vláknina 18684 mg
- Vitamín A 18684 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomeranč a citron řádně omyjeme horkou vodou. Z kůry nakrájíme 5 proužků, šťávu vymačkáme. Hrušky omyjeme, oloupeme a potřeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Mandle nakrájené na hranolky opražíme nasucho a dáme na talířek vychladnout.
-
2
Půl litru vody, bílé víno se skořicí, hřebíčky a proužky citrusové kůry uvedeme do varu. Poté vložíme hrušky a povaříme 10 minut přikryté. Odstavíme z ohně, rozmícháme 40 g cukru a necháme zcela vychladnout. Studené vložíme na dvě hodiny do chladničky.
-
3
Příprava omáčky: V červeném víně povaříme 4 minuty brusinky, poté rozmixujeme, propasírujeme a nalijeme zpět do kastrolu. Pomerančovou šťávu scedíme, rozmícháme v ní dohladka pudink, přidáme do omáčky a minutu povaříme do zhoustnutí. Odstavíme, osladíme 50 g cukru a udržujeme teplé.
-
4
Hrušky vyjmeme z vychladlého nálevu a necháme okapat. Spodek hrušek mírně seřízneme tak, aby stály rovně, a napícháme do nich hustě mandle.
-
5
Horkou omáčku nalijeme na talířky, do středu postavíme hrušky a ihned servírujeme.