Bramborový nákyp s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Slunečnice - semena
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Ovesné vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 135.3 mg
  • Draslík 1446.2 mg
  • Vláknina 15890.2 mg
  • Vitamín A 15890.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nastrouháme na tenké plátky.

  • 2

    Na dno máslem vymaštěné zapékací mísy urovnáme plátky oloupané cibule, na ně navrstvíme plátky brambor a posypeme slunečnicovými semínky.

  • 3

    Mléko rozšleháme s vývarem a vejci. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.

  • 4

    Pokrm v míse posypeme ovesnými vločkami a strouhankou a zalijeme připravenou mléčnou směsí.

  • 5

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 55 minut. Po 30 minutách můžeme mísu přikrýt alobalem.

Komentáře k receptu