Bramborový nákyp s cibulí
Suroviny
- 1000 g Brambory
- 250 ml Vývar z hovězích kostí
- 250 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 polévková lžíce Slunečnice - semena
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Ovesné vločky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 12 g
- Sodík 512 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 135.3 mg
- Draslík 1446.2 mg
- Vláknina 15890.2 mg
- Vitamín A 15890.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nastrouháme na tenké plátky.
-
2
Na dno máslem vymaštěné zapékací mísy urovnáme plátky oloupané cibule, na ně navrstvíme plátky brambor a posypeme slunečnicovými semínky.
-
3
Mléko rozšleháme s vývarem a vejci. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
-
4
Pokrm v míse posypeme ovesnými vločkami a strouhankou a zalijeme připravenou mléčnou směsí.
-
5
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 55 minut. Po 30 minutách můžeme mísu přikrýt alobalem.