Jehněčí kýta s mrkví a bramborami
Suroviny
- 1000 g Brambory
- 750 g Mrkev kořen
- 1000 g Jehněčí kýta
- 250 g Šalotka
- 250 ml Víno růžové
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Vývar z hovězích kostí
- 0.26 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 319 g
- Sodík 862 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 118.3 mg
- Draslík 2249.7 mg
- Vláknina 26228.2 mg
- Vitamín A 26228.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupaný, na plátky nakrájený česnek smícháme s olejem, směsí maso potřeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 2 hodiny.
-
2
Smícháme vývar a víno, maso podle potřeby podléváme, občas kýtu také obrátíme.
-
3
Šalotku oloupeme, mrkev také oloupeme a podélně rozčtvrtíme. Oloupané brambory pokrájíme na kostky, z omytých bylinek otrháme lístky. Vším obložíme pečeni asi 45 minut před koncem tepelné úpravy.
-
4
Upečené maso nakrájíme na plátky. Výpek a zeleninu osolíme, opepříme a spolu s kýtou upravíme na mísu.