Jehněčí kýta s mrkví a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 750 g Mrkev kořen
  • 1000 g Jehněčí kýta
  • 250 g Šalotka
  • 250 ml Víno růžové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 0.26 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 677 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 319 g
  • Sodík 862 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 118.3 mg
  • Draslík 2249.7 mg
  • Vláknina 26228.2 mg
  • Vitamín A 26228.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupaný, na plátky nakrájený česnek smícháme s olejem, směsí maso potřeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 2 hodiny.

  • 2

    Smícháme vývar a víno, maso podle potřeby podléváme, občas kýtu také obrátíme.

  • 3

    Šalotku oloupeme, mrkev také oloupeme a podélně rozčtvrtíme. Oloupané brambory pokrájíme na kostky, z omytých bylinek otrháme lístky. Vším obložíme pečeni asi 45 minut před koncem tepelné úpravy.

  • 4

    Upečené maso nakrájíme na plátky. Výpek a zeleninu osolíme, opepříme a spolu s kýtou upravíme na mísu.

Komentáře k receptu