Brambory po řecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Feta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 445 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 41 mg
  • Draslík 1069.6 mg
  • Vláknina 14572.2 mg
  • Vitamín A 14572.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, omytý pórek podélně rozkrojíme a rozkrájíme na proužky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme polovinu másla, vložíme oloupané, na plátky pokrájené brambory a za častého obracení je pečeme asi 20 minut do zlatova. Osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, opékáme na něm papriky, pórek a nasekaný česnek asi 10 minut. Osolíme, opepříme, zlehka vmícháme brambory, sýr nakrájený na kostičky a lístky tymiánu. Vše krátce prohřejeme, ihned podáváme.

Komentáře k receptu