Kuřecí játra se zeleninovou omáčkou
Suroviny
- 300 g Cibule
- 600 g Játra kuřecí
- 500 g Cuketa
- 500 g Rajčata
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Piros Arany
- 0.5 hrst Majoránka čerstvá
- 0.5 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 14 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 517.5 mg
- Draslík 1118.8 mg
- Vláknina 8398.3 mg
- Vitamín A 8398.3 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra opláchneme, necháme okapat, odblaníme a nakrájíme. Zeleninu omyjeme, z cukety odkrojíme konce a neoloupané nakrájíme na silnější plátky. Rajčata spaříme, ihned zchladíme, oloupeme a drobně nakrájíme. Majoránku opláchneme, vytřeseme vodu, lístky otrháme a jemně nasekáme. Česnek s cibulí oloupeme, česnek prolisujeme a cibuli pokrájíme na tenké plátky.
-
2
Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Polovinu cibule a oleje přendáme do jiné pánve a dáme stranou. Česnek s cuketou přidáme do rozpáleného oleje s cibulí, trochu opečeme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, vmícháme paprikovou pastu Piros Arany a dusíme 10 minut přikryté.
-
3
Játra poprášíme moukou, přidáme k rozehřáté druhé části cibule s olejem, přisypeme majoránku a pozvolna restujeme 5 minut z každé strany. Poté zakapeme octem a necháme zprudka odpařit. Až se ocet vypaří, podlijeme vínem, opepříme, krátce podusíme a na závěr játra osolíme.
-
4
Restovaná játra upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželovou natí a ihned servírujeme se zeleninovou omáčkou.