Kuřecí játra se zeleninovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 600 g Játra kuřecí
  • 500 g Cuketa
  • 500 g Rajčata
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Piros Arany
  • 0.5 hrst Majoránka čerstvá
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 517.5 mg
  • Draslík 1118.8 mg
  • Vláknina 8398.3 mg
  • Vitamín A 8398.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra opláchneme, necháme okapat, odblaníme a nakrájíme. Zeleninu omyjeme, z cukety odkrojíme konce a neoloupané nakrájíme na silnější plátky. Rajčata spaříme, ihned zchladíme, oloupeme a drobně nakrájíme. Majoránku opláchneme, vytřeseme vodu, lístky otrháme a jemně nasekáme. Česnek s cibulí oloupeme, česnek prolisujeme a cibuli pokrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Polovinu cibule a oleje přendáme do jiné pánve a dáme stranou. Česnek s cuketou přidáme do rozpáleného oleje s cibulí, trochu opečeme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, vmícháme paprikovou pastu Piros Arany a dusíme 10 minut přikryté.

  • 3

    Játra poprášíme moukou, přidáme k rozehřáté druhé části cibule s olejem, přisypeme majoránku a pozvolna restujeme 5 minut z každé strany. Poté zakapeme octem a necháme zprudka odpařit. Až se ocet vypaří, podlijeme vínem, opepříme, krátce podusíme a na závěr játra osolíme.

  • 4

    Restovaná játra upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželovou natí a ihned servírujeme se zeleninovou omáčkou.

Komentáře k receptu