Zeleninový guláš
Suroviny
- 600 g Brambory
- 750 g Kapusta růžičková
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 g Olivy černé
- 200 g Sýr Feta
- 200 ml Vývar zeleninový
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1233 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 29.9 mg
- Draslík 962.3 mg
- Vláknina 31279.8 mg
- Vitamín A 31279.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou růžičkovou kapustu povaříme v osolené vodě asi 8 minut, poté ji scedíme.
-
2
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a opečeme na másle. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme, vložíme lístky tymiánu a dusíme asi 8 minut.
-
3
Kapustu s rajčaty přidáme k bramborám, dusíme dalších 5 minut. Nakonec přidáme nadrobno pokrájené olivy a guláš ochutíme octem.
-
4
Na talířích posypeme každou porci sýrem Feta, rozkrájeným na nudličky.