Durynský hrnec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 51 g
- Sodík 541 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 571.4 mg
- Draslík 886 mg
- Vláknina 3148.6 mg
- Vitamín A 3148.6 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srdce a ledvinky dobře očistíme, zbavíme všech šlach a tuku. Spolu s bůčkem nakrájíme na 3 cm velké kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, rozdrobíme nebo nastrouháme perník, citrón nakrájíme na plátky.
-
2
Do velkého hrnce nalijeme vývar, přidáme maso, cibuli, ocet, perník a citrón. Směs osolíme, opepříme, vsypeme hřebíček. Vaříme pod pokličkou mírným varem asi 25 minut, dokud není maso hotové.
-
3
Hotový pokrm ochutíme solí, cukrem, octem, podáváme v terině nebo na talíři. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky.