Durynský hrnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Vepřový bok
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Vepřové ledvinky
  • 1 ks Vepřové srdce
  • 3 ks Perník
  • 2 ks Hřebíček
  • 0.5 ks Hovězí vývar základní
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 571.4 mg
  • Draslík 886 mg
  • Vláknina 3148.6 mg
  • Vitamín A 3148.6 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srdce a ledvinky dobře očistíme, zbavíme všech šlach a tuku. Spolu s bůčkem nakrájíme na 3 cm velké kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, rozdrobíme nebo nastrouháme perník, citrón nakrájíme na plátky.

  • 2

    Do velkého hrnce nalijeme vývar, přidáme maso, cibuli, ocet, perník a citrón. Směs osolíme, opepříme, vsypeme hřebíček. Vaříme pod pokličkou mírným varem asi 25 minut, dokud není maso hotové.

  • 3

    Hotový pokrm ochutíme solí, cukrem, octem, podáváme v terině nebo na talíři. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky.

Komentáře k receptu