Hovězí maso po dalmátsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 709 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 93.3 mg
  • Draslík 517.8 mg
  • Vláknina 345 mg
  • Vitamín A 345 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a lehce obalíme v mouce. Plátky osmahneme po obou stranách na horkém oleji.

  • 2

    Opečené maso urovnáme do kastrolu, posypeme oloupaným, nasekaným česnekem a petrželkou, citronovou kůrou, solí, pepřem.

  • 3

    Olej od opékání masa smícháme s vývarem, nalijeme na maso, aby bylo zakryté, zvolna dusíme do měkka.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami, těstovinami nebo polentou.

Komentáře k receptu