Hovězí maso po dalmátsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 11 g
- Sodík 709 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 93.3 mg
- Draslík 517.8 mg
- Vláknina 345 mg
- Vitamín A 345 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a lehce obalíme v mouce. Plátky osmahneme po obou stranách na horkém oleji.
-
2
Opečené maso urovnáme do kastrolu, posypeme oloupaným, nasekaným česnekem a petrželkou, citronovou kůrou, solí, pepřem.
-
3
Olej od opékání masa smícháme s vývarem, nalijeme na maso, aby bylo zakryté, zvolna dusíme do měkka.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami, těstovinami nebo polentou.