Telecí plec se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 31 g
- Sodík 443 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 129 mg
- Draslík 886.3 mg
- Vláknina 10227.8 mg
- Vitamín A 10227.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme téměř do měkka.
-
2
Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme špenát a chvíli podusíme. Zaprášíme moukou, osolíme, okořeníme mletou paprikou a přidáme k masu. Přikryjeme pokličkou, necháme na mírném ohni probublávat asi 30 minut. V hotovém pokrmu má být jen málo šťávy.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.