Pohanka s mletým masem
Suroviny
- 200 g Maso mleté - mix
- 350 g Pohanka
- 200 g Žampiony čerstvé
- 0.04 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 dl Zakysaná smetana
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 33 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 87.5 mg
- Draslík 707.1 mg
- Vláknina 19578.8 mg
- Vitamín A 19578.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku spaříme vařící vodou, zvolna vaříme v osolené vodě asi 15 minut.
-
2
Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, krátce osmahneme, osolíme a opepříme. Podlijeme vodou (nebo vývarem), dusíme téměř do měkka. Poté vmícháme rajčatový protlak, nasekaný česnek, petrželku a na másle podušené žampiony.
-
3
Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme polovinu uvařené pohanky, na ni podušené maso, navrch zbylou pohanku.
-
4
Vejce rozmícháme se smetanou, vlijeme na pokrm. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
-
5
Podáváme s hlávkovým salátem.