Základní recept na sekanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 60.4 mg
  • Vláknina 1042.4 mg
  • Vitamín A 1042.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemli přelijeme horkou vodou, necháme změknout a dobře jí vymačkáme. Promícháme s masem, vejcem, nadrobno nasekanou cibulí a nasekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme, ochutíme paprikou a muškátovým oříškem.

  • 2

    Vše dobře promícháme, pokud je směs řídká můžeme přidat mouku. Dle chuti můžeme směs ochutit hořčicí, citrónovou kůrou, majoránkou nebo cayenským pepřem.

  • 3

    Směs vytvarujeme do tvaru sekáné a upečeme v troubě, nebo můžeme tvarovat karbanátky a smažit na oleji.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu