Základní recept na sekanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 26 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 60.4 mg
- Vláknina 1042.4 mg
- Vitamín A 1042.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemli přelijeme horkou vodou, necháme změknout a dobře jí vymačkáme. Promícháme s masem, vejcem, nadrobno nasekanou cibulí a nasekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme, ochutíme paprikou a muškátovým oříškem.
-
2
Vše dobře promícháme, pokud je směs řídká můžeme přidat mouku. Dle chuti můžeme směs ochutit hořčicí, citrónovou kůrou, majoránkou nebo cayenským pepřem.
-
3
Směs vytvarujeme do tvaru sekáné a upečeme v troubě, nebo můžeme tvarovat karbanátky a smažit na oleji.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.